Shoker Administrator
Number of posts : 284 Age : 34
| Subject: PLANETA VERDE A MAYEI Wed Jul 25, 2007 8:57 am | |
| PLANETA VERDE A MAYEIDialogul dintre Adrian Dvir si extraterestrul Maya:Adrian: Spune-mi ceva despre tine insati si despre planeta de unde vii.
Maya: Planeta mea este foarte frumoasa. Este tot timpul verde. Intreaga planeta este acoperita cu o vegetatie luxurianta. O mare parte din planeta este prmanent invaluita in ceata cu o umiditate foarte inalta. Intreaga planeta este asemanatoare cu o sera imensa. Este asezata la marginea galaxiei Calea Lactee. Noi venim pe Pamant cu scopul de pace si ajutorare. Planeta mea este mult mai avansata decat Pamantul, atat in ce priveste tehnologia cat si a manierelor. La noi nu exista crime, totul este ordonat si organizat.
Adrian: In ce consta statutul de persoana casatorita?
Maya: Eu traiesc in cadrul unei familii sigure elaborate prin munca. Ceva ca o comuniune. In interiorul comunitatii exista cupluri care sunt deschise fiecare altora si cele care nu sunt. Relatiile interpersonale sunt libere, ne exista reguli. Copiii sunt crescuti impreuna intr-o casa de copiica o mare de familie.
Adrian: Cat de multi sunt intr-o astfel de comuniune?
Maya: Intre 100 si 250 sau chiar 260 de indivizi.
Adrian: Exista legaturi de rudenie, cum ar fi, familiile extinse si clanurile?
Maya: Nu, cum am spus, persoanele traiesc in cladiri superetajate, in cadrul unui grup pe specific de munca organizat, expansiv deci, care exprima specificul muncii. Noi am ajuns la acet mod de viata dupa foarte multe cercetari.
Adrian: Cum este organizat un nou grup?
Maya: Exista oferte de munca si persoanele se pot muta de la un grup la altul. de exemplu, daca vei schimba locul de munca, vei primi o cerere pentru a te alatura unui grup diferit de acea locuinta.
Adrian: Exista grupuri bogate si altele sarace?
Maya: Nu exista asemenea diferente. Toata lumea este egala din acest punct de vedere. Nu exista un concept al banilor. Totul este standardizat. Exista niste lucruri simple pe care un membru al societatii trebuie sa le faca, asa cum este munca si comportareaa prin acceptarea normelor de conduita. In schimb, el obtine tot ceea ce ii este necesar pentru a trai. Toti au acelasi nivel de calitate a vietii in acord cu totalul resurselor disponibile. Totul este impartit in mod egal.
Adrian: Care este forma de guvernamant?
Maya: Noi avem o democratie absoluta. Deciziile importante sunt luate prin referendum computerizat. Este un privilegiu si o responsabilitate a fiecarui orasean sa participe prin calculatorul sau la un numar minim de astfel de referendum-uri bazate pe diverse domenii de interese si intelegere. Oricand veti avea ceva timp liber va veti putea duce la calculator si veti obtine lista de informatii si intrebari si va trebui sa indicati alegerea voastra ori sa sugerati propuneri de noi legi sau amendamente. Imaginati-va ca toate deciziile importante au fost luate printr-un referendum public pretutindeni. Internetul si restul functiilor guvernamentale, cele mai putin importante fiint\d coordonate de organele administrative. dar nu toate intrebarile sunt raportate referendumului public.
Adrian: Este vorba de un vot secret?
Maya: Nu. Votul fiecarui oraseam reprezinta o informatie libera. Exista astfel de statistici cu succesul procentajului obtinut de fiecare persoana si acei oraseni care au o judecata deficitara pot fi luati in calcul. Cu alte cuvinte,nu poti vota la intamplare. Calculatorul nu va inregistra votul care nu este aplicat logic. Populatia este incurajata sa voteze numai pentru sursa despre care are cele mai multe cunostinte. de exemplu, eu votez pentru surse de vindecare a maladiilor.
Adrian: Si in acest fel se va forma guvernul public?
Maya: Da. Noi am ajuns la acest sistem dupa multa cercetare prin variante si optime metode de guvernare.
Adrian: As dori sa imi spui mai multe despre planeta ta si despre personalitatea ta.
Maya: Nu sunt multe de spus despre mine in mod special. Sunt unul dintre orasenii (cetatenii) tarii mele. Noi nu avem o individualizare asa cum aveti voi pe Pamant. Pe planeta noastra peersoanele sunt mult mai modeste. Ei au mai putin dintr-un ego. Noi suntem ca niste furnici industriale.
Adrian: Care este numarul populatiei pe planeta voastra?
Maya: Cateva sute de milioane. cred ca sunt 860 de milioane de persoane. Numarul a fost stabilit pentru multi ani. Este numarul optim pe care planeta il poate suporta. Restul este in spatiu, calatorind ca mine ori s-au statornicit in alta parte, pe alte planete.
Adrian: Care va sunt ritualurile culturale privind moartea?
Maya: Dupa o perioada de asteptare de 8 luni, trupul este distrus. Dupa moarte, trupul este pus intr-un sicriu inchis care este denumit "holul mortii". rudele pot vizita trupul mortului pentru a-l jeli. Dupa 8 luni trupul este distrus printr-o dezintegrare moleculara. Cu mult timp inainte se utiliza metoda arderii corpului, dar dezintegrarea moleculara se poate considera carateristica trupului si este o metoda care nu-i face rau. Este metoda care se aplica tuturor resturilor corpului noastre. Produsele obtinute prin dezintegrare sunt elemente de baza folosite in industrie. Se poate spune ca este un proces de reciclare.
Adrian: Aceste molecule ramase din resturile trupurilor moarte sunt intrebuintate pentru a face diverse produse pentru uzul consumatorilor, de exemplu, peria de dinti.
Maya: Ceva asemanator. Din acest motiv nu se acumuleaza gunoi si noi nu poluam mediul. Resursele materiale sunt reciclate.
Adrian: Acum, spune-mi te rog, care este sursa de energie utilizata pe planeta voastra? Folositi energia solara?
Maya: Din nefericire ne este posibil acest lucru din cauza cetii. sursele de energie de pe planeta mea sunt statiile nucleare de putere, ele sunt mult mai sofisticate si mai sigure decat ale voastre. Fiecare comunitate are propiul generator. Astfel, nu este nevoie sa se transporte energia dintr-un loc intr-altul. poti spune ca fiecare comuniune este o unitate inchisa oferind in termen tot ce avem nevoie. Foarte putin este adus din afara.
Adrian: Frumos.
Maya: Cred ca este suficient pentru acum. daca vrei mai multe informatii poti lua legatura cu centrul de comunicari. Intrebi doar, despre planeta verde a Mayei.
Adrian: Ma intreb ce li s-a intamplat lui X3 si Chaim?
Maya: Au constata ca ai reusit sa te descurci destul de bine cu mine si s-au dus la laborator. Au spus ca vor discuta cu tine altadata. Acum trebuie si eu sa plec. E bine?
Adrian: Da, este bine. Maya, iti multumesc foarte mult pentru timpul tau. | |
|